Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Boomplantdag in Rijnvliet Midden

nieuws
06-dec.-2021

Na het succes van de boomplantdagen in het Voedselbos en Rijnvliet Zuid, hebben we samen met Gemeente Utrecht op woensdag 24 november weer een boomplantdag georganiseerd. Deze keer in Rijnvliet Midden, waarbij alle kinderen en volwassenen uit de wijk werden uitgenodigd om te komen helpen. Dankbaar en trots dat we ook nu deel uit mochten maken van wederom een geslaagde boomplantdag!

Boomplantdag Rijnvliet

Eetbare woonbuurt

Rijnvliet is een eetbare woonbuurt waarbij alle planten en bomen verschillende soorten voedsel produceren, zoals fruit, noten, wortels en bladeren. De beplanting geeft daardoor extra meerwaarde voor de biodiversiteit in de omgeving, maar ook voor bewoners. Om het geheel samen te brengen heeft elke woonstraat de naam van de eetbare plant die in die straat groeit.

Het plantseizoen

De meest geschikte periode om bomen en struiken te planten, is november tot en met maart. De bomen houden in deze periode zogezegd een winterslaap, waarbij de wortels verder in de grond ingroeien en de boom zich letterlijk goed kan wortelen. In het voorjaar komt de sapstroom van de boom, door de oplopende temperatuur en langer daglicht, weer op gang en gaan de benodigde voedingsstoffen naar alle delen van de boom.

Bomen planten in Rijnvliet

Op deze boomplantdag hebben we samen met de buurtkinderen verschillende type bomen geplant, waaronder walnoot, pecannoot, hazelnoot, appels, peren en pruimen. Voor het einde van dit jaar zijn alle bomen en struiken in Rijnvliet Midden geplant en oogt de wijk een stuk groener!

Kinderen planten bomen in Rijnvliet
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.